WENGMEI MTR STATION

Project Introduction:

Our urban design proposal for the Wengmei MTR station in HangZhou integrates a shopping mall and MTR station. The project positions WengMei as a district centre for recreation, entertainment, shopping retail, commercial and residential – providing residents and commercial users with diverse services.

  1. Single Box – Perfectly combining the MTR platform with surrounding retail, to create a landmark.
  2. The cube-shaped building hides several platform bridges, connecting shopping malls on both sides of the MTR.
  3. Entertainment facilities are set in the shopping mall on the south side, with a cantilevered globe, including a 4D theatre, exhibition, children’s center, bookstore and cultural center.
  4. The Incorporation of PVCs and a garden on the roof cools, refreshes and reduces energy consumption. Louvre of skylight assist with solar control.