Hangzhou International Office Base

Project Introduction:

The SRI-PLT concept for a new mixed-used development south of the Qiantang Jiang River, links the increasing affluence of the city of Hangzhou to its outstanding natural beauty.

Design
Seven towers are connected by a ‘sky park’, allowing the ground level to be developed as an ecological park and environmental purification system. Its ambition is to create a powerful and unique symbol for Hangzhou; an architectural and urban destination which is an exemplar of high quality sustainable design. The ‘family’ of towers comprises five office towers, the tallest of which is 300m, a hotel tower over 240m tall, and a serviced apartment tower. The 750m long, six storey ‘sky park’ mega-structure links the towers at the 12th floor, affording views across the river to the city centre. It houses the hotel and spa, high-end retail outlets, cafés, restaurants and bars.

Innovation
Proposed wind turbines at the lower level and a botanical and horticultural garden on the roof, utilise the surrounding natural resources such as wind, solar and biomass to produce energy, bringing the park’s net carbon emissions to zero. The elevation of the podium makes way for an innovative public realm and ecosystem, central to the sustainable strategy of the site. This environmental park comprises a series of ponds filtering and cleansing water for re-use in the towers.